BRAINIAX LTD

MarketingIdeas10 ιδέες content marketing για fashion brands

10 ιδέες content marketing για fashion brands

Το Content marketing περιλαμβάνει τη δημιουργία και τη σωστή διανομή περιεχομένου που ενημερώνει, ψυχαγωγεί και προωθεί έμμεσα το προϊόν. Τι είδους περιεχόμενο όμως είναι κατάλληλο για fashion brands;
Πρώτα πρέπει να εστιάσουμε στους buyer personas. Ποιοι είναι και κυρίως τι ψάχνουν; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι καταναλωτές αποζητούν μια προσωπική εμπειρία, όταν έρχονται σ’ επαφή με το αγαπημένο τους brand. Επιθυμούν άμεσες απαντήσεις και περιμένουν να εμπνευστούν, να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν.
Δείτε παρακάτω κάποιες ιδέες content marketing αποκλειστικά για fashion brands!

Διηγηθείτε την ιστορία σας (brand story)

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι να πείτε την ιστορία σας. Θα κάνετε μια αναδρομή στα πρώτα σας βήματα στον χώρο και θα σκιαγραφήσετε τις αξίες, τα πιστεύω και τους στόχους της εταιρείας σας. Αν ασχολείστε με τον χώρο της μόδας μπορείτε να εμπλουτίσετε την ιστορία σας αναφέροντας τις πηγές έμπνευσης, πόσα χρόνια έχετε αφιερώσει στη συγκεκριμένη δουλειά, αν συνεχίζετε το όραμα των γονιών σας ή θέλετε να δώσετε νέα πνοή σε παλαιότερες δημιουργίες του ιδρυτή του brand. Κάθε ιστορία είναι μοναδική και εμπνέει!

Υιοθετήστε ένα προσωπικό ύφος

Στη βιομηχανία της μόδας τα πάντα σχετίζονται με την εικόνα. Το brand σας πρέπει να έχει συγκεκριμένη ταυτότητα όχι μόνο στις δημιουργίες του αλλά και στην προώθησή του. Χρησιμοποιήστε ένα ιδιαίτερο design στις φωτογραφίες (φίλτρα, φωτισμό) και αποφασίστε το brand voice δηλαδή τον τρόπο που θα απευθύνεστε στο κοινό. Μπορεί το ύφος να είναι πιο σοβαρό ή προσιτό, επίσημο ή καθημερινό, σε ενικό ή πληθυντικό. Προσοχή: ακολουθήστε κοινή γραμμή στο site και στα social media κανάλια! Διαμορφώστε τη δική σας αισθητική σας, μείνετε πιστοί σε αυτή και ξεχωρίστε!

Δώστε styling tips και συμβουλές

Πώς θα δέσω τη γραβάτα μου; Ταιριάζουν τα παπούτσια με το υπόλοιπο outfit; Πώς θα κάνω ένα mix&match look; Δημιουργήστε ένα on-site blog και απαντήστε σε ερωτήσεις που έχουν οι περισσότεροι καταναλωτές όταν σκέφτονται τι θα φορέσουν και αν ταιριάζουν τα ρούχα που έχουν επιλέξει. Επιπλέον, δώστε λύσεις και βοηθήστε τους με χρηστικά θέματα, όπως, πώς θα ετοιμάσουν τη βαλίτσα των διακοπών ή ποιο είναι το σωστό νούμερο γι’ αυτούς.

Ενημερωθείτε και μοιραστείτε τα τελευταία fashion trends

Εκτός από συμβουλές για το διαχρονικό και κλασικό στυλ, πρέπει να μοιράζεστε νέες τάσεις από τον χώρο της μόδας. Ενημερωθείτε από κορυφαία περιοδικά μόδας (Vogue, Elle, InStyle) ή επιλέξτε τον αγαπημένο σας fashion YouTuber. Στη συνέχεια, συνδυάστε τις νέες τάσεις με τα προϊόντα σας. Για παράδειγμα, αν το προϊόν σας είναι δερμάτινες τσάντες μπορείτε να προτείνετε ολοκληρωμένα looks που ταιριάζουν άψογα με τις νέες σας παραλαβές.

Προωθήστε τις φωτογραφίες των πελατών σας

Μην διστάσετε ν’ ανεβάσετε φωτογραφίες των πελατών σας με ρούχα, παπούτσια ή αξεσουάρ του brand σας. Όλοι μας θέλουμε να δούμε πώς φαίνονται τα ρούχα σε καθημερινούς ανθρώπους. Επίσης, χτίζετε μια προσωπική σχέση με την κοινότητά σας και ανανεώνετε συνεχώς το περιεχόμενό σας χωρίς τον παραμικρό κόπο. Είναι μια τακτική που ακολουθούν αρκετά brands όπως το ASOS.

Δημιούργησε το δικό του hashtag #AsSeenOnMe και παρακινεί τους χρήστες ν’ ανεβάζουν φωτογραφίες με τα ρούχα του brand, οι οποίες εκτός απ’ το Instagram προωθούνται και στο site και αυξάνουν πολύ επισκέψεις και traffic.
To be continued…

Digital Agency

We are Brainiax, a refreshingly genuine digital agency that provides high quality tailor made solutions.